בעת שימור חומת הארמנים (2009) בפרויקט שימור חומות ירושלים (2012-2007), נוצר צורך בפעולות לשימור שרידי החומות הקדומות בגן בוני ירושלים, שזוהו בהן תהליכי בליה מואצים. הגן המצוי למרגלות חומת העיר העתיקה, בחלקה הדרומי של החומה המערבית, משתרע על שטח של כ- 8 דונם. בשטחו שרידי חומות מתקופות שונות, אשר שמרו על תוואי אחיד במשך שנים רבות, מדשאות ושבילים. הוא משמש מקום שהייה פעיל בעבור תושבים וקבוצות תלמידים רבות. למרות זאת, לא הותקנו בו מתקני ישיבה ושילוט, ועם השנים הוא הוזנח והיווה סכנה בטיחותית לשוהים בו.
בשל זיהוי הפוטנציאל לשדרוג הגן, יזמה רשות העתיקות פרויקט שימור ושיקום, בתמיכתן של הרשות לפיתוח ירושלים וקרן ירושלים. מטרת העבודה הייתה להרחיב את אפשרויות השימוש בו, בעבור הציבור הרחב, ולפתחו כגן ארכאולוגי, הפונה לקבוצות ילדים ונוער השוהים בו במהלך ביקורם בעיר.
בקו החומה הגובלת בגן ("חומת הארמנים") אפשר לזהות בבירור שבע תקופות שונות של חומת העיר, ובהן: חומה חשמונאית, הרודיאנית, ביזנטית, פאטימית, צלבנית, איובית ועות'מאנית. כמו כן, במקום קברים מתקופת הבית הראשון ומבנה תעשייתי גדול מאותה תקופה. את האזור חפר בשנות ה-70 הארכאולוג מגן ברושי, ולאחר מכן הוא הוסב לגן עירוני במימון קק"ל קנדה.
פעולות השימור כללו בשלב ראשון עקירה של צמחייה שהשתרשה בחומות והדברתה. השרידים טופלו: ראשי הקירות יוצבו ונאטמו, אבנים חסרות הושלמו וכך גם חומר מליטה במישקים. בפעולת ההתערבות הקפדנו על הבחנה ברורה בין התקופות השונות בחומה. זאת על ידי התאמה לגוון ולטקסטורה של חומר המליטה המקורי המצוי בה.